Цели

otslabvaneХората днес желаят да постигнат по-добър външен вид. Освен визията, те искат да променят изцяло начина си на живот, за да подобрят здравословното си състояние.

Част от тях имат грешна представа по тези въпроси, провокирана от неподходяща информация, или неправилни съвети. На друга част им липсва знанието и умението да го направят. Пречките пред други са липса на време, или финансови възможности.

И така, какво се разбира под диета?

Думата диета се възприема много често по погрешен начин. В огромното си желание да свалят килограми, за да постигнат мечтаното идеално тегло, много хора се подлагат на системно гладуване, или започват да прилагат някаква нова диета, за която са чули от близки, прочели са в интернет, в списание за красота…, без да се съобразяват със здравословното си състояние.

Хората са доверчиви и скоро след приключване на такава диетата виждат, че тя се е оказала неефективна. Постигнатият с огромни лишения резултат трудно се задържа. Преминаването към друг хранителен режим се свързва с нещо много трудно, сложно, почти непосилно, съпроводено с изчисляване на калории и т.н.

Истината е друга - няма нищо сложно, трудно или непостижимо.

 

Какво трябва да с направи, за да се храни човек правилно и здравословно?

Много трудно е да се отговори еднозначно, защото всеки човек е различен. Един модел на хранене може да е много полезен за едни, но приложен при друг - да е погрешен и да доведе до неблагоприятни последици.

За да се храните здравословно и да контролирате теглото си, без рискове за здравето, или т.н. „йо-йо” ефект, е необходимо да знаете как функционира вашето тяло. Какви са неговите хранителни и енергийни потребности в различните възрасти и ситуации.

Много важно е да знаете как да осигурите на вашия организъм необходимите хранителни вещества и енергия, без да превишите максималния прием на калории.

Хората могат да променят хранителните си навици, независимо на каква възраст са. Мета Перфект център ще ви помогне да добиете необходимите знания и умения да се храните балансирано и здравословно, без да се налага да спазвате диета цял живот. Когато правите промяна в начина си на хранене, това може само да ви помогне. Последното значение на здравословното хранене е редуцирането на телесното тегло. То идва като резултат от регулирането на процесите, които протичат в тялото на човека.

Ако вашата цел е трайна и качествена промяна във външния вид при натрупани подкожни мазнини, задължително трябва да преминете на друг хранителен режим.

Ако искате да натрупате мускулна маса, или сте много слаб, правилната промяна в хранене то ще ви помогне да постигнете целите си.

Хората със сериозни здравословни проблеми би следвало да се замислят дали и те не се дължат на начина им на хранене, защото ние сме това, което ядем.

Мета Перфект консултативен център предлага:

1 1 meta


Косултации със специалисти по:

- Храни, хранене и диетика
- Вътрешни болести и обща медицина
- Безопасност на храните

Компютъризирана диагностика на тялото

Курсове по здравословно хранене

 

 

2 2 meta

 

Комплексни оздравителни програми за:
 - Деца и възрастни при наднормено тегло и затлъстяване
 - Увеличаване на мускулната маса
 - Подобряване на жизнения тонус
 - Детоксикация
 - Хидратация
 - Лечебно хранене при различни заболявания

 

 

meta 3

Цялостен подход за редуциране на теглото:
- Диетологична консултация
- Сегментен анализ на телесен състав
- Преглед от специалист вътрешни болести
- Индивидуален хранителен режим
- Хранителни добавки за намаляване на теглото в проблемни зони

Ключът към здравето е Вашата храна!

 

Добре дошли в МЕТА ПЕРФЕКТ КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР!